Ontdekhoek Rotterdam

Onze openingstijden:

INFOBRIEF ONTDEKHOEK ROTTERDAM Herfst 2020.

Geachte bezoeker van de Ontdekhoek Rotterdam.

————————————————————————————————————–

Tijdens de HERFSTVAKANTIE (17 OKT T/M 25 OKT)  is de Ontdekhoek Rotterdam alleen geopend op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en uitsluitend op reservering.

 • in verband met de nieuwe aanvullende Corona maatregelen, is het dragen van een mondkapje bij de Ontdekhoek vanaf 13 jaar verplicht.


————————————————————————————————————–

Om het bezoek voor iedereen veilig te laten verlopen, hebben we de nodige maatregelen getroffen. Hier vind je alles wat je moet weten over je bezoek aan de Ontdekhoek Rotterdam in tijden van corona.

De medewerkers van de Ontdekhoek zullen er alles aan doen om jouw bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen. Volg altijd hun aanwijzingen op. Zij zullen specifiek toezien op de naleving van de veiligheidsvoorschriften. Voor vragen over de veiligheidsvoorschriften kun je je (op gepaste afstand) richten tot onze medewerkers.

Blijf thuis bij klachten

Heb je vlak voor je geplande bezoek last van (vage) klachten zoals kortademigheid, koorts of lichte keelpijn: blijf dan thuis. Heb je ziekteverschijnselen en kom je toch naar het museum, dan word je de toegang geweigerd.

Algemene vragen

 1. Tickets en toegang
 2. Tijdens je museumbezoek
 3. Contact
 4. Garderobe
 5. Privacy
 6. Tickets en toegang

Waar kan ik een kaartje kopen?
Ontdekhoekkaartjes zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa van de Ontdekhoek.

I.v.m. de Corona maatregelen, is het verstandig dat u van te voren reserveert. Per ochtend of middag mogen er 30 personen in de Ontdekhoek aanwezig zijn. Heeft u niet gereserveerd, dan loopt u de kans dat u niet meer naar binnen kunt.

Daarom het advies om vooraf aan uw bezoek per email te reserveren. U ontvangt van ons dan een bevestigingsmail. (graag de bevestiging meenemen!)

 1. Download het reserveringsformulier (van de Ontdekhoek website of hieronder), en vul dit in.
 1. Stuur het reserveringsformulier per email aan rotterdam@ontdekhoek.nl, vermeld hierbij met hoeveel personen en wanneer u een bezoek aan de Ontdekhoek wilt brengen.
 2. U ontvangt van ons het reserveringsformulier retour met de bevestiging.
 3. De bevestigingsemail dient u mee te nemen bij uw bezoek aan de Ontdekhoek.
  Stuur een email aan: rotterdam@ontdekhoek.nl
 • Kom op tijd. Buiten het gereserveerde tijdslot is het helaas niet mogelijk de Ontdekhoek te bezoeken. Dit komt door de beperkte capaciteit van de Ontdekhoek in verband met de richtlijnen van het RIVM.
 • Als je later komt dan het gereserveerde tijdslot, kunnen we je helaas geen toegang geven tot de Ontdekhoek. In dat geval heb je geen recht op toegang. Dit moet helaas i.v.m. de richtlijnen van de RIVM.

Ik heb een reservering aangevraagd en een bevestigingsmail ontvangen, maar heb vlak voor bezoek (vage) klachten, wat moet ik doen?
Bij verkoudheid of ziekteverschijnselen blijf je thuis, conform de richtlijnen van het RIVM. Reserveringen kunnen kosteloos worden omgeboekt naar een latere datum. Neem contact met ons via de email. rotterdam@ontdekhoek.nl

.Ik heb al een ticket met bezoekdatum na 1 juni
Iedereen met een ticket na 1 juni moet per email reserveren. Dit is nodig omdat de bezoekersvoorwaarden ivm corona zijn veranderd waardoor we minder bezoekers kunnen ontvangen.

Ik heb een groepsticket of scholen ticket met bezoekdatum na 1 juni
Op dit moment kunnen we geen groepen ontvangen groter dan 30 personen. Iedereen met een groepsboeking of scholenboeking tot en met 1 september 2020 moet opnieuw een reservering maken per email: rotterdam@ontdekhoek.nl  Je ontvangt meer informatie over per e-mail.

We kijken er naar uit om spoedig weer groepen te ontvangen en hopen binnenkort meer duidelijkheid te krijgen over een startdatum. We volgen de berichten van de Museumvereniging en het RIVM op de voet.

Zijn de prijzen veranderd?


Nee! Een Ontdekhoekticket geeft toegang tot de Ontdekhoek voor een periode van 3 uur. De reguliere entreeprijs is € 11,- voor kinderen en € 9,- voor volwassenen.Er gelden de volgende kortingen:

 • Rotterdampas, 1 x gratis entree per jaar.
 • Zoetermeerpas (korting naar gelang de ticketwaarde die men heeft).
 • Ooievaarspas 1 x 50% korting

Is mijn kortingskaart nog geldig?
Je kunt zoals altijd de Ontdekhoek bezoeken met de Rotterdampas, de Zoetermeerpas en de Ooievaarspas, maar het is wel noodzakelijk om eerst een reservering aan te vragen via: rotterdam@ontdekhoek.nl.

Wat zijn de openingstijden van de Ontdekhoek Rotterdam?
De Ontdekhoek is vanaf 18 juli geopend op Woensdag, Vrijdag, Zaterdag en Zondag. De Ontdekhoek is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Is er een eindtijd voor mijn bezoek?
Rekening houdend met de algemene openingstijden, mag je 3 uur in de Ontdekhoek blijven.

Ik wil het museum bezoeken met een groep, hoe kan ik kaartjes kopen?
Voorlopig is de Ontdekhoek geopend met een maximum van 50 bezoekers.

Neem je emailbevestiging mee bij je bezoek aan de Ontdekhoek.

 1. Tijdens je museumbezoek

Hygiëne
Was voor en na je bezoek aan de Ontdekhoek je handen of gebruik desinfecterende handgel. Er zijn meerdere punten in de Ontdekhoek waar je gebruik kunt maken van deze handgel. Onze medewerkers wassen vaak en goed hun handen en er wordt extra vaak schoongemaakt.

Geldt de 1,5 meter afstand tijdens mijn museumbezoek?
In de gehele Ontdekhoek, en dus ook in de zalen, zijn de RIVM-richtlijnen van toepassing met betrekking tot 1,5 meter afstand houden tot anderen.

Het gebouw is groot genoeg om veilige afstand tussen bezoekers te bewaren. Er mogen maximaal 50 bezoekers tegelijkertijd binnen zijn zodat we de richtlijnen ook kunnen waarborgen.

Voor gezinnen of andere sociale eenheden geldt dat zij als eenheid 1,5 meter afstand houden van anderen.

Is er een looproute door de Ontdekhoek?
We vinden het belangrijk dat je van de Ontdektechniek kunt genieten zoals je gewend bent. Dit betekent dat je vrij door de Ontdekhoek kunt bewegen: er is geen vaste looproute. Wel zijn er looprichtingen aangegeven bij in- en uitgangen, in het trappenhuis en op smallere plekken. Daarnaast is bewegwijzering op de vloer aangebracht, zodat iedereen voldoende afstand tot elkaar kan houden. Onze medewerkers houden in de gaten of iedereen de afstand in acht neemt. Indien nodig geven ze aanwijzingen.

Deurknoppen in het museum
Aanraking met deurknoppen kan worden voorkomen tijdens je bezoek. In de Ontdekhoek hoef je geen deuren apart te openen. In de ruimten zijn deuren open of verwijderd. (met uitzondering van het toilet).

Voor al het educatieve materiaal, waaronder de deurknoppen, geldt dat deze vóór opening en tijdens openingstijden grondig worden gedesinfecteerd.

 1. Contact

Is jouw vraag niet beantwoord, of heb je een andere opmerking? Stuur dan een email: rotterdam@ontdekhoek.nl.

 1. Garderobe

Garderobe: wat je moet weten
Persoonlijke eigendommen zoals jassen kun je zelf opbergen in de hoofdgang. De garderobe is onbewaakt en onbemand; het opbergen van jassen is op eigen risico. Je mag je jas aanhouden in de Ontdekhoek.

.Kinderwagens mogen mee de Ontdekhoek in.

Kan ik gebruikmaken van de toiletten?
De toiletten in het museum zijn toegankelijk en worden extra vaak schoongemaakt. Volg bij toiletbezoek de aanwijzingen van onze medewerkers op, evenals de bewegwijzering. Houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers. Er zijn ruim voldoende toiletten voor alle bezoekers.

5. Privacy

Het kan voorkomen dat de GGD de Ontdekhoek Rotterdam om persoonsgegevens vraagt in het kader van een contactonderzoek. In het belang van de volksgezondheid zal de Ontdekhoek Rotterdam aan een dergelijk verzoek gehoor geven.

Deze veiligheidsvoorschriften zijn van toepassing voor iedereen die een bezoek brengt aan de Ontdekhoek Rotterdam vanaf 20 juni 2020. Wij vragen onze bezoekers zich te houden aan de maatregelen en daarnaast het advies van het RIVM op te volgen, zodat iedereen prettig en veilig de Ontdekhoek kan bezoeken. De veiligheidsvoorschriften kunnen door de Ontdekhoek worden aangepast indien wijzigingen in protocollen en richtlijnen van het RIVM en/of de overheid hiertoe aanleiding geven.

Adres Ontdekhoek Rotterdam:

Schuttersweg 76

3034 RN Rotterdam

(300 meter van onze oude locatie, als je ervoor staat recht tegenover het oude pand in het park, bij de grote speeltuin!).

Tel. 010 – 414 31 03

e-mail: rotterdam@ontdekhoek.nl

wij bieden ook een lokale vrijwilligersbibliotheek en diverse workshops.

Tel. 010 – 414 31 03

In de Ontdekhoek Rotterdam krijg je korting met de RotterdamPas, Jeugd Vakantiepaspoort, Zoetermeerpas en Ooievaarspas ! (Geldt niet voor de peuterochtenden)  Vergeet deze niet mee te nemen.

E-mail: rotterdam@ontdekhoek.nl