VEEL GESTELDE VRAGEN

 

Is het leuk voor een feestje?
Antwoord: Ja zeker! Je kan met je feestje altijd naar de Ontdekhoek gaan.

 

Is het iets voor meisjes?
Antwoord: Nou en òf! Meisjes of jongens maakt niets uit… de Ontdekhoek is voor alle kinderen even leuk!

 

Eten en drinken meenemen?
Antwoord: Meenemen mag, maar Moeders: neem niet te veel mee, de kinderen hebben er geen tijd voor! De Ontdekhoek heeft limonade, dus dat hoef je niet mee te nemen. Ook kun je bij ons een zakje chips kopen. Taart voor de jarige meenemen kan ook, alleen mogen er geen kaarsjes worden aangestoken van de Brandweer. En het mag alleen als de mensen van de Ontdekhoek ook een stukje krijgen (grapje).

 

Kun je er parkeren?
Antwoord: Ja, je kunt er de auto parkeren. Als je op de vraag ‘waar is het?’ klikt dan kom je het allemaal te weten.
In Den Bosch kan je gratis parkeren. In Zwolle kost het € 2,-. In Rotterdam kun je mobiel betalen met app en pinpas. Rond de Ontdekhoek is parkeergelegenheid.

 

Hoe lang duurt het?
Antwoord: Als het aan de kinderen ligt van 10 – 17 uur. Zij komen elke keer weer tijd te kort. Kom dus zo vroeg mogelijk.

 

Geschikt voor jonge kinderen van 3 of 4 jaar?
Antwoord: Ja, als er oudere broertjes of zusjes bij zijn wel! Je vader of moeder moet er wel bij blijven natuurlijk. Zelfs kinderen van 3 en 4 jaar hebben ’t langer naar de zin dan je ouders van te voren hadden gedacht.

 

Kan ik de kinderen alleen laten?
Antwoord: Ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen en de Ontdekhoek neemt deze verantwoordelijkheid niet over.

Wat moet je als ouder? Meedoen?
Antwoord: Ouders mogen meedoen maar niet voordoen! Ze kunnen een
vriend(in) meenemen om gezellig mee te kletsen; zo kunnen kinderen tenminste rustig hun gang gaan.

 

Wie zit er achter?
Antwoord: De Ontdekhoek is een Stichting met een ideëel karakter. Wij maken nauwelijks tot geen gebruik van subsidies onder het nieuwe bestuur. Wij geloven in ons eigen succes en het doel dat wij nastreven om ieder kind kennis te laten maken met wetenschap en techniek.

Het succes van de Ontdekhoekformule mag blijken uit het feit dat we er in zijn geslaagd onze activiteiten vanaf onze oprichting in 1986 gestaag uit te breiden. Er zijn in ons land nu vijf Ontdekhoeken. Daar komen per jaar circa 100.000 kinderen op af!

 

Kijk tijdens een bezoek naar de gezichten van kinderen en hoe enorm lang en geconcentreerd zij bij ons bezig kunnen zijn. Of kijk in ons gastenboek naar de reacties van zowel kinderen als volwassenen. Is het niet bijzonder dat zij zich een bezoek aan de Ontdekhoek zelfs na tien jaar nog zo goed herinneren? We maken blijkbaar een diepe indruk. En wat is er mooier om uit vrije wil te leren en te onthouden in plaats van leren en te vergeten!

 

Voor zover ons bekend zijn wij enig in onze soort en behoren we in de categorie van kleinere zogenoemde Science Centra tot de wereldtop. Ook zijn we in theoretisch opzicht erg ver met de onderbouwing van onze praktijk van ‘informal learning’ of het thans meer gangbare begrip ‘free choice learning’. De meeste onderdelen van de Ontdekhoek zijn nergens anders zo aan te treffen.

 

Maar hoe mooi het allemaal ook klinkt, zonder het financiële steentje dat u aan onze Ontdekhoek bijdraagt zijn we nergens en zouden we direct ophouden te bestaan. Het dwingt ons om op vele fronten scherp te blijven en dat bevalt tot nu toe goed.

Mag ik de jaarrekening van de Ontdekhoek inzien?
Antwoord: Ja, dat mag. Bekijk het pdf document met de jaarrekening 2014 e.v.

 

Mag ik het jaarverslag van de Ontdekhoek inzien?
Antwoord: Ja, dat mag. Bekijk het pdf document met het jaarverslag 2014 e.v.

 

Hoe kan ik de Ontdekhoek helpen?
Antwoord: U kunt ons helpen door donateur of sponsor te worden.

 

U kunt een eenmalige gift doen of een regelmatige donatie geven.
Maak een bedrag over op IBAN: NL54 INGB 0001 4750 00 t.n.v. de stichting Ontdekhoek Nederland.